>Balans als obsessie
Sixties

Door Hugo Camps voor Van Steenbrugge Mediation – 10/06/2020 – Buitenspel

balans als obsessie

Pascal Renier is de nieuwe aanwinst van de sportcel van Advocaten Van Steenbrugge. De oud-speler van Club Brugge zal spelers begeleiden in hun financiële, sociale en mentale behoeften. Hij kent het voetbal van haver tot gort.

Misschien nog belangrijker: hij kent ook de mens. Heeft zelf de eenzaamheid geproefd van elke voetbalprof. Weet hoe vluchtig roem is als bekerwinnaar en landskampioen  van Club Brugge. Een voorlopig onnavolgbare stunt. Als centrale verdediger en op de vleugel was hij een dienende speler. Maar zijn temperament wou altijd meer.

Renier was gevoelig aan de maatschappelijke integratie van voetballers na hun carrière. Hij weet dat er dan vaak moet gestreden worden tegen een forfaitscore. Vanuit die ervaring was het zijn roeping om spelers te begeleiden en te behoeden voor een ondraaglijke leegte.

In zijn nieuwe functie als makelaar van geluk zal hij jonge talenten, ervaren jongens en halve veteranen begeleiden naar het rustpunt of de vlam in een carrière. Hij reikt zijn hand naar kandidaat -, Pseudo-, en gearriveerde vedetten. Altijd in het perspectief van maatschappelijk comfort. Aan vakidioten heeft hij geen boodschap.

Pascal Renier past perfect in de brede belangstelling voor de totale mens van de voetbalcel van Walter Van Steenbrugge. Ze hebben elkaar ontmoet in liefde voor de bal en de mens. Pascal Renier is niet de klassieke makelaar die zijn winst opstrijkt tussen de soep en de patatten. Hij wil voetballers verder brengen, geloof in zichzelf aanreiken, de vreugde van de bal en van het leven in balans brengen. Over alle grenzen heen.

Als voetballer was hij stevig en potig, als mens is hij geboren met de zachte g van geluk. Klasse, vertrouwen  en noblesse zijn de bekken van de bankschroef waarbinnen hij een signatuur wil laten wapperen. En geloof me, hij tackelt nog als de besten. Rijziger dan zijn verleden.

*                *              *

Een column geschreven door Hugo Camps voor Van Steenbrugge Mediation
Beeld Hugo Camps © Michiel Hendryckx

delen op

2020-06-10T15:57:33+00:00