>Buitenspel
Buitenspel 2017-06-13T14:18:05+00:00
Buitenspel

Hugo Camps denkt. Stampt tegen schenen. Trapt recht naar het doel. En hij stelt vragen en hij schrijft. Hij maakt u en ons deel van zijn bijzondere, onovertroffen stijl in reflecties over de advocatuur, de onderwerpen waar we mee bezig zijn, onze beproevingen en uitdagingen. Tweewekelijks schrijft hij hier een column, eens per maand interviewt hij één van onze advocaten.

Hugo Camps denkt. Stampt tegen schenen. Trapt recht naar het doel. En hij stelt vragen en hij schrijft. Hij maakt u en ons deel van zijn bijzondere, onovertroffen stijl in reflecties over de advocatuur, de onderwerpen waar we mee bezig zijn, onze beproevingen en uitdagingen. Tweewekelijks schrijft hij hier een column, eens per maand interviewt hij één van onze advocaten.

Hugo Camps

buitenspel

een boompje opzetten

Van Steenbrugge Advocaten heeft steeds oog gehad voor de actualiteit. Wie het heden niet kent, kan moeilijk in de toekomst kijken. Advocaten hebben geen baat bij oogkleppen, ze zetten best het vizier zo breed mogelijk open om hun cliënten optimaal te begeleiden naar een oplossing voor het geschil of het probleem.Een wakkere blik op wat er in de wereld gebeurt is daarbij heel nuttig.

Van Steenbrugge Advocaten houdt bovendien ook van literatuur, kunst en schoonheid. In tijden van polarisering, oneliners en oppervlakkige praat is een stijlvolle commentaar of een taalkundig hoogstandje een welgekomen verademing. Als met gracieuze woorden achter de naakte feiten kan gekeken worden, dan omarmt kunst de rauwheid der dingen.

In een wereld waar de echte crisis die van het gebrek aan tijd is, wil Van Steenbrugge Advocaten u even vasthouden door woorden en beelden aan te reiken. Die geven zuurstof en energie. Daarom wil Van Steenbrugge Advocaten de grootmeester, én van het geschreven én van het gesproken woord, Hugo Camps, een tribune aanbieden om in zijn eigen, bijzondere en onovertroffen stijl, te reflecteren over ons beroep, over de onderwerpen waar we mee bezig zijn, onze beproevingen en uitdagingen. Zeggen en schrijven waar het op staat zit nu eenmaal in ons DNA.

Hugo Camps zal op onze website een tweewekelijkse column verzorgen in de rubriek “Buitenspel” en via het pas gecreëerde YouTube-kanaal VSA Speakers’ Corner een diepte-interview afnemen. Gezeten in de luwte van de imposante kastanjelaar wordt er maandelijks een boompje opgezet met Camps.

Veel lees- en kijkgenot.

vsa speakers’ corner

 • Is advocatuur een helse job? Hugo Camps vraagt het aan Walter Van Steenbrugge en Johan Heymans. Over verontwaardiging, de menselijke drama's, het harde van de job tot het Europees Hof : geen...
  28/07/2017
 • Christine gaat geen onderwerp uit de weg in dit openhartig gesprek met Hugo Camps. Zij heeft het over misbruik in de kerk, omgaan met verlies, hoffelijkheid in de rechtspraak, over de persoonlijkhe...
  01/07/2017
 • Ik moet toch toegeven dat ik af en toe half ziek of misselijk werd bij het lezen van een verklaring of bij een gesprek,” bekent Christine Mussche aan Hugo Camps in deze VSA Speakers' corner.
  20/06/2017
 • Hoe ga je als advocaat om met verlies? Hoe verwerk je dat? En haal je er ook iets positiefs uit? Christine Mussche vertelt het aan Hugo Camps.
  19/06/2017
 • Christine pleit voor meer hoffelijkheid in de rechtspraak en legt uit waarom het zo belangrijk is voor de aanvaarding van het vonnis.
  16/06/2017
 • "Ik vind het schandelijk dat de slachtoffers van de terreuraanslag in Zaventem niet eens vergoed worden [...] en dat verzekeringsmaatschappijen zich gedragen als witteboordcriminelen!" legt...
  15/06/2017
 • De ene dag verdedig je als advocaat de dader. De andere dag verdedig je het slachtoffer. Is dat niet tegenstrijdig? Camps vraagt Christine Mussche hoe zij omgaat met dat dilemma.
  14/06/2017
 • Meester Mussche is bekend, beroemd en berucht geworden door het kerkdossier. Was het een bewuste keuze om zich te specialiseren in zedenzaken? Hugo Camps wil het weten van Christine Mussche.
  13/06/2017
 • Wat drijft een topadvocate na meer dan 30 jaar in het vak? Hoe laat je het vuur van de passie branden? En wat maakt Van Steenbrugge Advocaten anders dan andere advocatenkantoren? Hugo Camps...
  12/06/2017

abonneren

Via onderstaande knoppen kan u zich eenvoudig abonneren op Buitenspel of VSA speakers’ corner, zodat u geen columns of interviews mist. De abonnementen op VSA speakers’ corner verlopen via ons Youtube-kanaal dat binnenkort beschikbaar is.

abonneren op buitenspel
abonneren op vsa speakers’ corner