>Colloquium CABG
Colloquium CABG

Door Aurelie Depré – 20/01/2018 – Lezingen

colloquium cab

Het eerste luik van het Justitieplan van Minister Geens werd verwezenlijkt in de zogenaamde Potpourri-wetten, zijnde een reeks wetsontwerpen waarin een brede waaier aan quick wins, reparaties en grondslagen voor organisatorische vernieuwingen werd aangepakt.

Potpourri I paste de burgerlijke rechtspleging aan alsook de rechtelijke organisatie. Potpourri II pakte bepaalde aspecten van strafrecht en strafvordering aan (zie over die wet ons eerder bericht en het recente bericht na het arrest van het Grondwettelijk Hof van 21 december 2017). Potpourri III focuste op een “menselijker interneringsbeleid”. Potpourri IV streefde naar een rechtvaardige justitie voor gedetineerden. Potpourri V tenslotte wijzigde opnieuw op ingrijpende wijze verschillende bepalingen van het burgerlijk (proces)recht.

Ziet u het bos door de bomen niet meer?

Op het colloquium CABG (dat plaatsvindt op 1 februari 2018) geven specialisten en rechtspractici uit elk rechtsdomein u een volledige update omtrent de wijzigingen aan het burgerlijk procesrecht en het straf(proces)recht ingevolge de verschillende Potpourri-wetten. Joachim Meese is één van de sprekers. Hij zal het hebben over het hoger beroep in strafzaken.

Het volledige programma en alle praktische info kan u nalezen via deze link.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2018-06-05T21:46:07+00:00