>De burgerlijke rechtsvordering voor de strafrechter
burgerlijke rechtsvordering

Door Joachim Meese – 03/12/2017 – Publicaties

de burgerlijke rechtsvordering voor de strafrechter

In het kader van de studienamiddag die de Universiteit Antwerpen heeft georganiseerd op 30 november 2017, schreef Joachim Meese een bijdrage over de burgerlijke rechtsvordering voor de strafrechter. Deze bijdrage is opgenomen in het verslagboek dat uitgegeven werd door Intersentia.

Het boek kan besteld worden bij de uitgever via deze link, of bij Jurisquare via deze link.

De inhoudstafel en het woord vooraf kan u hier lezen.

Uit de website van de uitgever:

Het behoort tot het wezen van ieder rechtssysteem dat de rechtsregels afdwingbaar moeten zijn en dat bij niet-naleving van deze rechtsregels sancties kunnen worden opgelegd. Soms komen voor eenzelfde gedraging
sancties van verschillende aard in aanmerking. In dit boek komen zowel voor het Belgische als het Nederlandse recht de cumul en de samenloop van strafrechtelijke, privaatrechtelijke, bestuurlijke en fiscaalrechtelijke sancties
en aansprakelijkheden aan bod.

In het eerste gedeelte wordt ingegaan op de cumul van strafsancties, verblijfsrechtelijke sancties en nationaliteitssancties en vervolgens komt de samenloop van strafrechtelijke verantwoordelijkheid en burgerrechtelijke aansprakelijkheid uitgebreid aan bod.

Daarna behandelen de auteurs de fiscaalrechtelijke implicaties van strafrechtelijke beslissingen naar respectievelijk Nederlands en Belgisch recht.

Dit toegankelijke boek biedt dan ook een schat aan informatie voor advocaten, magistraten, ambtenaren van de burgerlijke stand, fiscale ambtenaren en alle geïnteresseerde juristen en rechtspractici.

Joachim Meese, “De burgerlijke rechtsvordering voor de strafrechter”, in Samenloop van strafrechtelijke, privaatrechtelijke en bestuurlijke sancties, Antwerpen, Intersentia, 69-87.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2018-06-05T21:50:12+00:00