>Festival van de Gelijkheid
#MeToo

Door VSA – 20/11/2019 – Lezingen

festival van de gelijkheid met christine mussche en walter van steenbrugge

Op 27, 28, 29 en 30 november 2019 strijkt Curieus neer in Gent voor de zevende editie van het Festival van de Gelijkheid. Het Festival van de Gelijkheid is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste progressieve festival van het land en een vaste waarde in het maatschappelijk debat.

De organisatie streeft opnieuw gedurende vier dagen naar gelijkheid, diversiteit en verbondenheid, met een programma vol panels, sofababbels, docu, leesclubs, muziek, workshops, inspiratie, illustratie, poëzie, geef- en ruilinitiatieven, theater, performance, … En ook mr. Christine Mussche en mr. Walter Van Steenbrugge zijn uitgenodigd.

‘Het Dilemma op Donderdag’ met Walter Van Steenbrugge

Op donderdag 28 november om 21.00u buigt gastheer Ruben Mersch met ‘Het Dilemma op Donderdag’ het hoofd over heftige maatschappelijke dilemma’s, gekoppeld aan een pittige stelling. Ze worden toegelicht door 2 mensen die beide kanten van het spectrum toelichten of verdedigen. Niet om in hun eigen gelijk te blijven vasthangen, wel met het oog om er na hun pleidooi een open gesprek van te maken, in interactie met het publiek. Zij kunnen met stembordjes laten weten of ze het wel of niet eens zijn, en – interessanter – ook aangeven of ze van mening veranderen door wat er gezegd wordt aan tafel.

Walter Van Steenbrugge gaat in debat met Steven Debbaut (onderzoeker UGent en woordvoerder van de Burgerbeweging Smart on Drugs) over de stelling “We moeten soft-drugs legaliseren”.

Het debat gaat door in Dansstudio Vooruit. Meer informatie over de andere sprekers die avond vind je hier. Inschrijven kan via deze link.

‘Festivalbabbel’ met Christine Mussche

Op vrijdag 29 november om 19.30u brengt gastvrouw Fien Sabbe schrijver Arnon Grunberg en strafpleiter Christine Mussche samen in de Balzaal van de Vooruit voor een festivalbabbel. Een Festivalbabbel met twee analisten van menselijk gedrag, over de mens in al zijn schoonheid en lelijkheid. Over onze gedachten en hoe vrij die zijn. Over boosheid die kleiner wordt en mildheid die groter wordt. Over de innerlijke strijd die in ons allemaal woedt. Over alleen willen zijn en toch geluk enkel kunnen ervaren in verbinding met anderen. Over de betekenis van ouderschap. Over de weinige tijd die we elkaar gunnen om te rouwen. Over de buigzame grenzen van het begrip menswaardig, over aftakeling die onvermijdelijk is. Over verlammend hoge verwachtingen die we onszelf en elkaar opleggen. En over de mislukte pogingen die daarbij komen kijken.

Meer informatie vind je hier. Inschrijven kan via deze link.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2019-11-20T17:27:10+00:00