>Gent na het euthanasieproces: gevolgen voor arts en patiënt?
#MeToo

Speakers Corner | zondag 1 maart 2020

Gent na het euthanasieproces: gevolgen voor arts en patiënt?

Iedere zondag organiseert Speakers Corner een aperitiefdebat rond een actueel thema. Mr. Walter Van Steenbrugge is er aanstaande zondag 1 maart 2020 te gast om te spreken over “Gent na het euthanasieproces: gevolgen voor arts en patiënt?”.

Walter Van Steenbrugge is advocaat van de uitvoerende arts in het proces van de euthanasie op Tine Nys en is reeds meer dan 33 jaar actief in strafzaken.

De andere gastsprekers zijn Koen Verhofstadt (huisarts in Gent, Coördinerend arts in WoonZorgCentrum Domino, Leif-arts en als onafhankelijke arts verbonden aan vzw Vonkel), Elise Bundervoet (actrice, palliatief verpleegkundige en oprichtster van de vzw BOEY), Freddy Mortier (Prof-ethicus UGent doe talrijke wetenschappelijke bijdragen publiceert over euthanasie en psychisch lijden) en Rudy Coddens (Schepen van Welzijn en Voorzitter OCMW Gent).

Het belooft een interessant en delicaat debat te worden over het individueel zelfbeschikkingsrecht van iedere mens en de fundamentele vraag of psychisch lijden niet even uitzichtloos kan zijn als fysiek lijden, dat beter buiten een rechtbank te houden is.

Het debat start om 11.00u. in het Gentse Belfort Stadscafé & restaurant (onderaan de Stadshal, Emile Braunplein 40 te Gent), en zal eindigen rond 12.30u. Toegang is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info over het debat vindt u via deze link.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2020-02-26T16:32:30+00:00