>Leef je droom
Leef je droom

Door Ogi De Clerck – 29/03/2017 – Uit eigen huis

leef je droom

Op 17 november 2014 werden de eerste patiënten in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Gent opgenomen. Ruim twee jaar later heeft de patiëntenraad samen met de directie beslist om de belangrijkste stakeholders te bedanken die de afgelopen jaren voor geïnterneerden het verschil hebben gemaakt.

Eergisteren kwam deze eer toe aan Walter Van Steenbrugge die het origineel kunstwerk “Leef je droom” in ontvangst mocht nemen als dank voor een bijzondere inzet voor geïnterneerden. Het werk is een door de patiënten van FPC Gent handgesneden en –geschilderde lino die hun gevoelens, gedachten, dromen en wensen weergeeft.

Ons kantoor klaagt sinds jaar en dag de uitzichtloze situatie van geïnterneerden aan en de wijze waarop ze worden behandeld in de Belgische gevangenissen. Dit heeft in 2011 geleid tot een mijlpaalarrest in de zaak Tom De Clippel, waarbij de Belgische staat veroordeeld werd door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (zie ook onze eerdere berichten over internering en over het pilootarrest van 7 september 2016).

We zijn zeer vereerd met dit geschenk. We danken FPC Gent en haar patiënten voor deze mooie erkenning en zetten onverminderd de strijd voort!

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2018-06-05T22:03:18+00:00