>Legalisering cannabis: pro of contra? (AFGELOPEN)

Rechtsdagen

Door Louise Verhelst – 23/10/2018 – Lezingen

legalisering cannabis: pro of contra?

Op donderdag 6 december 2018 organiseert Vormingplus Gent-Eeklo in Bibliotheek De Krook een debat rond een belangrijk maatschappelijk vraagstuk: cannabis legaliseren, ja of nee?

Walter Van Steenbrugge gaat in debat met Prof. Dr. Tom Decorte, Criminoloog aan UGent. Het debat krijgt vorm aan de hand van stellingen waar niet alleen de twee gasten, maar ook de deelnemers zich over kunnen uitspreken.

Drugs produceren, verdelen, verkopen en gebruiken: in België is het allemaal verboden. Ook cannabis valt onder onze – bijna honderd jaar oude – drugswet. Maar de stemmen om het geneeskundige en recreatieve gebruik van die softdrug toe te laten, klinken almaar luider. In Nederland is dit al langer het geval maar ook in zeven Amerikaanse staten, Canada en Uruguay is de verkoop en het gebruik van cannabis toegelaten. In ons land is criminoloog Tom Decorte een van de meest toonaangevende stemmen in het debat. Hij wijst er al jarenlang op dat repressieve aanpak van drugsgebruik niet werkt en pleit voor een gereguleerde verkoop van cannabis via non-profitorganisaties. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge is het niet eens met deze visie. Legalisering zal volgens hem het ontradende effect helemaal doen verdwijnen en zet de deur wagenwijd open voor kwetsbare jongeren om een uitvlucht te zoeken in roesmiddelen.

Welke argumenten kunnen jou het meest overtuigen, of heb je zelf ook argumenten voor of tegen? Schrijf je dan zeker in voor dit actuele en relevante debat via deze link.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

2019-04-18T18:13:50+00:00