>RAPPORT: ‘Onze gevangenissen, een gevaar voor elk van ons’ (mr. Johan Heymans)
sport

Door VSA – 23/11/2018 – In de kijker

onze gevangenissen, een gevaar voor elk van ons.

Zijn gevangenen gevaarlijker wanneer ze uit de gevangenis komen dan wanneer ze erin gaan? Mr. Johan Heymans schreef mee aan het nieuwste rapport van De Vrijdaggroep ‘Onze gevangenissen, een gevaar voor elk van ons’, en onderzoekt de impact van ons gevangenisstelsel op onze samenleving. Die impact is veel minder ver-van-je-bed dan je zou denken…

Wat is De Vrijdaggroep?

De groep bestaat uit jonge Belgische talenten (25-35 jaar) die zich willen inzetten voor de verbetering van onze samenleving. Ze doen dat door strategienota’s over de belangrijkste uitdagingen op te stellen en door nieuwe inzichten en ideeën voor het debat aan te reiken.

Door middel van die analyses wil de groep het publieke en politieke debat verrijken met realistische en vernieuwende ideeën. Het is een uniek forum waar een gediversifieerde groep beloftevolle jongeren de tijd neemt voor reflectie en debat.

Theaterstuk ‘Geen licht zonder schaduw’

Ontdek op dinsdag 27 november 2018 in primeur de inzichten uit het rapport en laat je meeslepen door het theaterstuk ‘Geen licht zonder schaduw’, een interactieve voorstelling rond schuld en straf die niemand onberoerd laat. De auteurs werpen via doorleefde dialogen en schaduwspel vragen op die prikkelen en aanzetten tot nadenken.

Claim jouw gratis ticket via deze link. De voorstelling gaat door in de Theaterzaal Scarabaeus, op het adres Hollestraat 23 in Schaarbeek.

UPDATE: LEES HET RAPPORT NU VIA DEZE LINK

Volg de Vrijdaggroep via hun website, Twitter of Facebook.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2019-01-23T10:55:09+00:00