>>>Alexandra Schouteden
Alexandra Schouteden 2019-07-13T16:12:37+00:00
Alexandra Schouteden

Junior medewerker
In januari 2018 legde Alexandra Schouteden haar eed af als advocaat aan de balie van Gent. Zij vatte onmiddellijk haar stage aan bij Van Steenbrugge Advocaten. Alexandra is gespecialiseerd in het strafrecht.

Alexandra Schouteden

strafrecht

Alexandra Schouteden behaalde in 2017 haar Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens haar studies legde ze zich toe op het burgerlijk recht en het internationaal en Europees Recht. Geïnspireerd door de mensenrechten, besloot zij zich in te zetten als vrijwilliger voor internationale organisaties die de rechten van het kind behartigden, en dit in binnen- en buitenland.

Haar rechtenstudies verder in de praktijk omzetten kon voor Alexandra niet beter gebeuren dan als advocate. Met open vizier en gedreven vanuit haar internationale ervaringen ontwikkelde Alexandra een bijzondere interesse in het strafrecht, waar ze, de mensenrechten indachtig, steeds ten volle strijdt voor het belang van haar cliënt.

Naast het strafrecht ontwikkelde Alexandra gaandeweg ook een interesse in het sportrecht, en dit onder begeleiding van mr. Walter Van Steenbrugge. Zij tracht in eerste instantie de problemen op te lossen met een doorgedreven onderhandeling, waarvan ze de technieken goed beheerst, eerder dan in een conflictmodel terecht te komen. Dankzij haar grondigheid en doorzettingsvermogen is zij dan ook een grote aanwinst voor VSA Sports.

De visie en gedrevenheid van Alexandra Schouteden sluit volledig aan bij Van Steenbrugge Advocaten, waar ze in november 2017 het team vervoegde.

Diploma

Master in de rechten, Universiteit Antwerpen, 2017

Stageplaats

Van Steenbrugge Advocaten

Ervaring

Ingeschreven aan de Balie van Gent sinds 2018

Specialisaties

Bijstand aan daders en slachtoffers van misdrijven
Algemeen en bijzonder strafrecht
Mensenrechten
Halsmisdrijven
Zedenzaken
Sportrecht

Talen

Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Duits

Contact

0032 (0)9 269 10 69
[email protected]
personal assistant: Aurélie Depré, [email protected] – 0032 (0)9 269 10 63