>Teamspirit op de tandem
Teamspirit op de tandem

Door Stefaan Sonck – 08/11/2016 – Uit eigen huis

25 jaar van steenbrugge advocaten: teamspirit op de tandem

Cijferfetisjisme is niet aan ons besteed en we kijken liever vooruit dan terug te blikken, maar jubilea zijn er om gevierd te worden.

25 Jaar advocatenkantoor Van Steenbrugge… dat was alvast een korte, actieve werkpauze waard. Uitgerekend op de laatste dag van het gerechtelijk jaar, 30 juni, werden computerschermen, handboeken, balpennen, termijnen, wetsbepalingen en contractuele clausules omgeruild voor tandems, zuid-oostenwind, drinkbussen, hopplanten, bizons, verhalen en Griekse gastvrijheid.

Toen Walter Van Steenbrugge en Jo Van Acker, even later vervoegd door Christine Mussche en secretariaatsmedewerkster Nicole Van Hoorebeke, in 1991 de stap zetten naar een eigen kantoor, liet niets vermoeden dat een kwarteeuw en vier verschillende kantoorlocaties later zo’n 30 teamleden dezelfde passie voor recht en rechtvaardigheid zouden delen.

Deze gedrevenheid was alvast ook nodig om een tandemtocht van zo’n 45 km in wisselende weersomstandigheden, maar met een niet versagende zuid-westen-tegenwind, tot een goed einde te brengen. Eerst, noblesse oblige, even door Gent, en dan het autovrije jaagpad langs de Schelde richting Oudenaarde.

De gastvrije ontvangst in brouwerij Cnudde te Eine (deelgemeente Oudenaarde) bevestigde wat we al lang wisten: passie is de brandstof van vele mooie verwezenlijkingen. Zoals de bizon, het heerlijke kriekbier dat samen met de bruine Cnudde, de vrucht is van ambachtelijke traditie. Volgend jaar 100 jaar brouwerij Cnudde, daarin worden we alvast geklopt!

In het zonnetje met een drankje op het terras van de aanpalende afspanning nagenieten en reikhalzend uitkijken naar de kwartfinale van “onze” voetbalbelgen… voorwaar een ongewone donderdagnamiddag.

Sprakeloos en tandemsgewijs overbrugden we daarna de laatste kilometers naar het Griekse restaurant Athina in Oudernaarde. Niet zomaar een restaurant. De uitbater was de eerste klant van Walter Van Steenbrugge… Van symboliek gesproken.

De Griekse beschaving, gekenmerkt door grote denkers en welbespraakte redenaars, vormt een inspiratiebron voor de advocaat. De Griekse gerechten strelen het gehemelte. Samen tafelen, samen eten en drinken, samen genieten … Jubilea zijn er om gevierd te worden.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2018-06-05T22:08:19+00:00