>Vrouwe justitia gaat terug op pad
sport

Door Stefaan Sonk – 6/09/2019 – In de kijker

vrouwe justitia gaat terug op pad

Het nieuwe gerechtelijk jaar werd onlangs opgestart.

Het mag merkwaardig zijn, maar ’s zomers draait de gerechtelijke molen niet. Althans, niet op volle kracht. Het gerechtelijk apparaat neemt even een adempauze. Klein onderhoud zullen we maar zeggen.

Na vier jaar wetgevings-tsunami onder de vorm van potpourri’s, niet echt een overbodige luxe, voor wie bijscholen wou.

Kleine en grote criminaliteit, contractbreuken, (arbeids)ongevallen, faillissementen, vergunningsbetwistingen, huurgeschillen, ondernemingsproblemen, … nemen weliswaar geen verlof, maar worden even door hoven en rechtbanken standby gezet.

In advocatenkantoren worden verloven kort gehouden. Bij afwezigheid wordt in opvolging voorzien.

De belangen van de cliënt moeten immers dagelijks behartigd worden. Hier geldt geen koelkastpolitiek. Overleggen en adviseren, tegenstrevers aanschrijven, expertises volgen, conclusies schrijven, pleidooien voorbereiden, … maar ook studeren, lezen en bijscholen.

De advocatenstiel in al zijn facetten is rijk, boeiend, uitdagend. Maar ook vermoeiend, veeleisend en soms frustrerend. Wanneer je er niet in slaagt wat je als rechtvaardig beschouwt, tot juridische realiteit te laten aannemen. Wanneer de rechtsgang eindeloos lijkt. Wanneer gekissebis de essentie van de zaak versmacht.

Dit weegt niet op tegen de voldoening die je voelt bij het verstrekken van nuttig advies dat je cliënt werkelijk vooruit helpt, bij het succesvol bemiddelen in een twist, bij het behalen van een gunstige rechterlijke beslissing, …

VSA draagt op verschillende domeinen, voornamelijk in het straf-, ondernemings- of sportrecht, zijn steentje bij voor de rechtzoekende. Wie bij de pinken is vraagt preventief advies. Wie in de knoei zit, vraagt om raad en bijstand.

Bij VSA delen advocaten en medewerkers passie voor het recht. We staan samen dagdagelijks in de bres. Om op pad te gaan met Vrouwe Justitia.

Moge de nieuwe minister van justitie er in slagen van dit pad opnieuw een brede laan met bomen te maken.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2019-09-06T15:59:32+00:00