>ZondagGasten #3 met Walter Van Steenbrugge e.a. (AFGELOPEN)
Rechtsdagen

Door VSA – 14/12/2018 – Lezingen

zondaggasten #3 met barbara raes, maarten inghels en walter van steenbrugge

Op zondag 16 december 2018 organiseert Cultuurcentrum Hasselt de derde editie van de nieuwe talkshow ZondagGasten. Moderator Guido Wevers (zie foto) spreekt ditmaal met een dichter, een strafpleiter en een theaterdame. Ze spreken over nieuwe rituelen, maatschappelijke en menselijke thema’s die ons vandaag meer dan ooit beroeren.

Barbara Raes was programmator en artistiek leider van Kunstencentrum BUDA en Vooruit, tot ze in 2014 afscheid nam van de kunstensector. Sindsdien voert ze aan de Hogeschool Gent onderzoek uit naar nieuwe mentale en fysieke ruimtes voor afscheidrituelen. In 2016 richtte ze ‘Beyond the Spoken’ op, een werkplaats waar ze samen met kunstenaars creaties maakt voor niet-erkend verlies.

Walter Van Steenbrugge is bekend als een gedreven en actief nationaal en internationaal strafpleiter bij Van Steenbrugge Advocaten, en laat zich al drie decennia gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij doet dit zowel voor slachtoffers als voor daders van misdrijven. Hij gaat in elke zaak tot het uiterste, zowel vanuit juridisch als technisch oogpunt. Zijn open blik brengt hem echter ook bij andere disciplines.

Maarten Inghels, jonge schrijver en dichter, debuteerde met zijn roman De handel in emotionele goederen, een verhaal over de dood na het leven. Daarnaast is hij coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen, een initiatief waarbij een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen wordt voorgedragen. In 2016 werd Maarten Inghels stadsdichter van Antwerpen.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Bonfire Lakes (zie onderstaande YouTube-video), een vijfkoppig melancholisch singer-songwriter / americana / indie collectief dat eerlijke, gevoelige teksten koppelt aan een hemelse zang en sprankelende melodieën.

Meer info en tickets op de website van Cultuurcentrum Hasselt via deze link.

delen op

Blijft u graag op de hoogte
van onze visie op advocatuur
en de actualiteit?
Geïnteresseerd in lezingen of studiedagen?

schrijf u in op onze nieuwsbrief

2019-04-18T17:48:13+00:00